12 лют. 2012 р.

Пасхальні зустрічі в бібліотеці.

(розгорніть рамочку, натиснувши на слов «Детальніше» під нею)
Пасхальні зустрічі в бібліотеці.

В барвистих шатах весняного буйноцвіття знову приходить до нас величне і жадане свято – світле Христове Воскресіння. З великим благоговінням чекаємо найголовнішого свята, яке символізує перемогу життя над смертю і переповнює кожного почуттям безмежної радості, всепрощення і любові до ближнього.
Воскресіння Христа нагадує нам про істинну мету нашого земного шляху, наповнює життя змістом і вселяє впевненість у наші серця, допомагає перемогти щоденні труднощі. 
Цього року Пасхальні зустрічі проходили як ніколи святково і велично, бо саме ще за довго до Великодня, районна дитяча бібліотека оголосила вперше пасхальний конкурс ,,Великоднє диво”, метою якого було озернутися довкола, зазирнути в душі наших дітей і промовити: ,,Вкажи нам Боже, той шлях, ту Пречисту дорогу до тебе, аби дітям і онукам, усьому роду України стати ближче до тебе, об’єднатися духовно і щоб у наших серцях запанувала велика любов до ближнього”.

(розгорніть рамочку, натиснувши на слово "Детальніше" під нею)

І першими відгукнулися діти Районного центру технічної творчості (керівник Олійник Галина Василівна), Воскресної школи при Свято Різдвяному соборі (керівник отець Ярослав).  Вони і стали  переможцями, дивували всіх своїм дивом – дивом пасхальних композицій, дивовижною вишивкою, малюнками, виробами із бісеру.
А найбільше композицій було присвячено Великодній писанці; ще з давніх данин писанка – це символ весняного відродження природи, зародження життя, продовження роду. Фарбоване, розмальоване яйце вважається оберегом. З писанок, крашанок розпочинається Великодній сніданок у кожної українській оселі.
Серед найкращих з  учасників були: Стахов В. (ЗОШ  № 3), Грінченко Д. (ЗОШ № 1), Невеселюк В. (ЗОШ № 1), Носківська М. (ЗОШ № 1), Старинець Є. (ЗОШ № 1), Справник М. (ЗОШ № 2), Білик А. (ЗОШ № 1), Василівська Н. (студентка училища культури) і наймолодший Попеличев Б. Вони дарували всім учасникам зустрічей дійсно ,,Великоднє диво”.
За традицією Пасхальні зустрічі розпочали священнослужителі протоієрей Сергій, Ярослав, Стефаній.  Пасхальний тропар ,,Христос Воскрес”, як і вперше наповнював серця великою радістю.
,,Гарна писанка у мене,
Мабуть кращої нема,
Мама тільки помагала,
Малювала я сама”.
Такими словами розпочалась композиція ,,Весна красна” дитячого садочка ,,Берізка” (музичні керівники Бабієнко О.А. і Мірнова О.Т.).
Музичне  вітання  дарувала Анастасія Вігуржинська, виконуючи прелюдію Пеходжаева,пісенну композицію Христос Воскрес  виконували   Анастасія Білик і Анастасія Мудрик. Вперше презентував свій вірш, присвячений Великодню, Мартинюк Ярослав. Діти Воскресної школи при Свято Різдвяному соборі дарували присутнім Пасхальну виставу ,,Червона шапочка і сірий вовк”.
Все дійство відбувалось в читальному залі районної бібліотеки  , яке об’єднувало всіх  нас  у невпинному поступі до вершин духовності та надихало на добрі справи. 
 Христос Воскрес!                                                
Зав.відділом обслуговування Нурізянова Т.П.


nurizjanova

Немає коментарів:

Дописати коментар